Constant vermogen verwarmingskabel

Hulp nodig?

Heeft u vragen over een product, staat het product waar u naar op zoek bent niet op onze website of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer:

+31(0)24 645 58 88U bevindt zich hier Home - Tracing - Constant vermogen verwarmingskabel

Constant vermogen verwarmingskabel

Algemeen:

Onze constant vermogen verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De constant vermogen verwarmingskabel levert t.o.v zelflimiterende verwarmingskabel altijd hetzelfde vermogen.

Werking:

Enon constant vermogen verwarmingskabel

Constant vermogen verwarmingskabel bestaat uit twee parallelle aders met daaromheen isolatiemateriaal. Om het isolatiemateriaal is een weerstandsdraad gewikkeld die om een bepaalde lengte (1 of 1,8m) contact maakt met de onderliggende stroomvoerende aders. Hierdoor ontstaan er allemaal gelijkwaardige parallelle weerstanden (verwarmingcircuits met een lengte van 0,7 - 1,75m). Deze kabel kan op maat worden geknipt. Waar men de kabel afknipt, onderbreekt men ook een verwarmingscircuit, waardoor dat stuk tot aan het volgende verwarmingscircuit koud blijft.

Soorten constant vermogen verwarmingskabel:

We maken onderscheid in een aantal typen constant vermogen verwarmingskabel, met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen).

 • ELP-P
  Deze kabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage temperatuur (max. +40°C). Deze kabel heeft een thermoplastische buitenmantel.
  10W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)
  Enon constant vermogen verwarmingskabel ELP-P 
 • ELP-S
  Deze kabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage en gemiddelde temperatuur (105 - 160°C). Deze kabel heeft een siliconen buitenmantel.
  10W/m, 15W/m, 20W/m, 30W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)
  Enon constant vermogen verwarmingskabel ELP-S 
 • ELP-A
  Deze kabel wordt toegepast voor het op temperatuur houden van leidingen en tanks op hoge temperatuur (tot +250°C). Deze kabel heeft een PFA buitenmantel en is heeft daardoor een hoge chemische bestendigheid en kan worden toegepast op leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden.
  10W/m, 20W/m, 30W/m, 40W/m (verwarmingscircuits van 1,8m)
  Enon constant vermogen verwarmingskabel ELP-A 

Heeft u een vraag over constant vermogen verwarmingskabel? Neem gerust contact met ons op ›per pagina
4 artikel(en)
Sorteer aflopend