Ex-flensheaters

Hulp nodig?

Heeft u vragen over een product, staat het product waar u naar op zoek bent niet op onze website of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer:

+31(0)24 645 58 88U bevindt zich hier Home - Explosieveilige verwarming - Ex-flensheaters

Ex-flensheaters

Explosieveilige flensheaters / explosieveilge insteekheaters worden voornamelijk ingezet voor het verwarmen van vloeistoffen (o.a. water olie) en gassen (o.a. lucht, stikstof, damp). Door een veelzijdig bouwconcept zijn er veel toepassingen. Er zijn diverse staalsoorten beschikbaar, zodat de juiste afstemming op het te verwarmen medium gemaakt kan worden.

Specificatie explosieveilige flensheaters:

Deze heater worden daar ingezet waar explosiegevaar kan optreden conform de ATEX-richtlijn 94/9/EG, groep II, categorie 2 en 3. De flensgrote gaat van DN40 (11/2") tot DN500 (20"). De toepassing van gesloten buiselementen zorgt voor een optimale directe verwarming van het medium. Afhankelijk van het te verwarmen medium kunnen we deze heaters leveren tot 350kW ,met aansluitspanningen tot 3x690VAC.Er zijn drukvaste aansluithuizen in diverse maten beschikbaar. Alle aansluithuizen hebben de classificatie EEx de IIC (NEN-EN 50018). De uitvoering van de flensheater is conform ATEX 94/9/EG, PED 97/23/EG / AD2000, of conform ASME (U-stamp). Indien nodig wordt de heater afgenomen door een NoBo.

We leveren ook de regelpanelen » voor deze heaters.

Heeft u een vraag over explosieveilige flensheaters? Neem gerust contact met ons op ›Geen producten gevonden in deze categorie.