Buiselementen

Hulp nodig?

Heeft u vragen over een product, staat het product waar u naar op zoek bent niet op onze website of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer:

+31(0)24 645 58 88U bevindt zich hier Home - Elementen - Buiselementen

Buiselementen

De basis van veel elektrische heaters is het gesloten buiselement. Zo'n element bestaat uit een metalen buis (1) met daarin een weerstandspiraal (3). Deze spiraal is geïsoleerd van de buitenmantel door zeer verdicht magnesiumoxide (2). De weerstandsspiraal is aan een aansluitpen (4) gepuntlast. Deze steekt naar buiten en heeft aan het einde een las-of schroefdraadaansluiting voor de elektriciteitsdraden. Het element wordt met een afdichtingmiddel (5) vloeistofdicht afgedicht (meestal siliconen of PU), waarna het element wordt afgewerkt met een isolerende tule van plastic of keramiek (6)

Enon buiselement

De manier van afdichten van het element is uitermate belangrijk. Hieraan worden door ons hoge eisen gesteld, zodat onze elementen altijd de hoogst mogelijke isolatieweerstand1 hebben.

Afhankelijk van de weerstand van de verwarmingsspiraal en de lengte van het element kunnen vele variaties in vermogen worden gerealiseerd.
Enon buiselementDe elementen zijn er in diverse materialen, vermogens, aansluitspanningen, en afmetingen.

 • Materiaal: AISI304(L), AISI309(L), AISI316(L), AISI321(L), AISI316Ti, Incoloy800, Incoloy825, Inconel600, Hasteloy, SMO254, koper, kopervernikkeld, etc.
 • Afmetingen: ø6.5, ø8.0, ø8.5, ø10.2, ø16mm
 • Vorm: De buiselementen zijn gegloeid waarna ze zeer buigzaam zijn en vrijwel in elke vorm te buigen. Een veel toegepaste vorm is de U-vorm (hair pin), W-vom, spiraalvorm, 3d-vormen, etc.
 • Wattbelasting: Afhankelijk van het te verwarmen medium, elementmateriaal en de stromingssnelheid langs het element is een bepaalde wattbelasting (W/cm2) toegelaten. Richtwaarden zijn:
  - olie: 0.5-3W/cm2
  - vuil water: 3-5W/cm2
  - water: tot ca. 10W/cm2 (in speciale gevallen nog veel hoger).
     Enon gespiraliseerd buiselement         Enon beribde buiselementenEnon buiselement

1 De isolatieweerstand is de weerstand tussen een geleider en de aarde bij elektrische installaties en elektrische apparatuur. Hoe beter (hoger) de isolatieweerstand, des te kleiner een lekstroom kan zijn. De weerstand van de isolatie kan met een megger gemeten worden.

Heeft u een vraag over buiselementen? Neem gerust contact met ons op ›Geen producten gevonden in deze categorie.